1/6

Gepubliceerd
2023-11-12

Vlotte zege tegen Kortrijk en 24 op 24!

3-0 toonde het scorebord in het Marienstadion zondagavond rond kwart over negen. Goals van Rodriguez (2) en Lapoussin zorgden ervoor dat Union met zekerheid herfstkampioen is, met nog één match te gaan in de heenronde. Een straffe prestatie!

Rodriguez beslissend voor de rust

De bezoekers uit Kortrijk presenteerden zich een helft lang georganiseerd en maakten het onze Unionisten knap lastig.

Echt uitgespeelde kansen waren er niet. Kevin Rodriguez kon twee keer half dreigen, maar pas net voor rust opende hij zijn rekening voor Union. Na een splijtende pass van Rasmussen ging Lapoussin alleen op Vandenberghe af. Die laatste redde de poging van Loïc, maar Rodriguez knalde in de herneming binnen voor de 1-0.

De 2-0 liet een kleine twee minuten op zich wachten. Deze keer was het een perfecte counter via Sadiki en Puertas en uiteindelijk opnieuw Rodriguez, die heel knap in de verste hoek afwerkte.

Union dominant

Na rust kwam de zege niet meer in gevaar. Een alomtegenwoordige Puertas deed één van die dingen waar hij enorm goed in is: assists geven. Zijn tweede van de avond was het voor Lapoussin (3-0).

Er werd nadien uitvoerig gewisseld en er kwamen nog meer kansen. De ingevallen Eckert Ayensa kreeg drie redelijke mogelijkheden om te scoren, maar kende wat pech in de afwerking of met de laatste pass.

24 op 24

Aan de overkant was een goede Moris nodig om de Kortrijkzanen van een doelpunt te houden. Het bleef bij 3-0, 8 wedstrijden op rij gewonnen en 24 op 24. Nu wacht ons een korte break en dan gaan we er op 26 november weer tegenaan in de KAA Gent Arena. Tickets voor Gent - Union zijn te verkrijgen via onze fanclubs (combibus verplicht).

Bedankt voor de steun en allez l’Union !