1/6

Gepubliceerd
2024-07-02

Union wint tegen Nijlen: een positieve start aan de voorbereiding

Onze Unionisten namen het op tegen KFC Nijlen in hun allereerste vriendschappelijke wedstrijd van het seizoen. Dennis Eckert Ayensa scoorde onze eerste goal van het seizoen en voltooide zijn hattrick voor de rust. Union won uiteindelijk met 0-8.

Een vlotte start

De eerste goal van de wedstrijd viel al na amper 50 seconden. Cameron Puertas vond Dennis Eckert Ayensa vanop de linkerflank die in één tijd de netten vond. Op een gelijkaardige manier maakte Christian Makaté de 0-2. Hij scoorde met het hoofd. Op minuut 21 kreeg Eckert Ayensa een diepe bal en sloeg erin om de bal over de keeper te lobben. 0-3 en drie assists voor Cameron Puertas.

Jonge Unionisten bewijzen zich

Nieuwe aankoop van onze U23-kern Yari Stevens speelde een heel stevige eerste helft. Hij gaf ook de assist voor de vierde goal door een goede loopactie langs de rechterflank. Dennis Eckert Ayensa maakte zijn derde goal van de avond. Christian Makaté kapte even later op zijn rechter en krulde de bal perfect in de netten via de paal. Cameron Puertas kwam ook bijna op de scoresheet, maar de keeper van Nijlen maakte een mooie redding. De rust ging in en Union had een voorsprong van vijf goals.

Yari Stevens zette zijn goede flow voort in de tweede helft en gaf een assist voor het zesde doelpunt van Union. Deze keer was het Alessio Castro-Montes die zijn rekening opende. Even later scoorde Elton Kabangu zijn eerste na een doorsteekbal. Hij miste even later zijn kans om zijn tweede te scoren, maar raakte wel de paal. Kabangu gaf echter wel een assist toen hij zijn man voorbij dribbelde en Castro-Montes een gemakkelijke intikker gaf.

De wedstrijd eindigt op 8-0, een goede start aan de voorbereiding voor Union! Zondag om 16u spelen we weer op het veld van KFC Nijlen (Graanweg, Nijlen), deze keer tegen Patro Eisden Maasmechelen. Tickets zijn beschikbaar aan het loket van KFC Nijlen op wedstrijddag.