1/6

Gepubliceerd
2024-07-25

Union wint eerste Supercup in haar geschiedenis

2024 is het jaar waarin Union beker- en Supercupwinnaar is geworden. We klopten, een dag voor de nationale feestdag, Club Brugge met 1-2 in het Jan Breydelstadion.

De ouverture van het seizoen van Union vond plaats in Brugge. Coach Pocognoli stond voor z’n eerste match en kon meteen een prijs pakken. Kabangu en Eckert Ayensa was het spitsenduo. Er vielen weinig kansen te noteren, een schot van een ex-Unionist Nielsen werd goed gekeerd door Moris.

Net voor rust speelde zich het belangrijkste moment af van de eerste helft. Kabangu werd weggestuurd door Puertas en onderuit gehaald in de zestien, de scheidsrechter floot strafschop en de VAR had een minuut of 4 nodig om het grondig te bekijken. De bevestiging volgde uiteindelijk en Puertas had wat geluk toen zijn strafschop onder doelman Mignolet in doel verdween.

Na de pauze scoorde Union meteen opnieuw. Weer lag Puertas aan de basis met zijn kenmerkende vrije trap die door Mignolet in de voeten verwerkt werd van Fedde Leysen, 0-2 voor Union.

Brugge ging drukken, maar Moris stond pal. Tot de Griek Tzolis onze doelman toch te grazen kon nemen (1-2). Een slotoffensief van de gastheer kwam niet op gang, Lazare en Kabangu hadden eigenlijk de match al eerder op slot moeten doen, en zo bleef de 1-2 op het bord.

Union speelde voor het eerst in haar geschiedenis de Supercup, en won de prijs ook meteen.