1/6

Gepubliceerd
2024-02-11

Union verspeelt zege tegen Westerlo na late penalty

Union begon zonder Burgess en Castro-Montes aan de partij tegen Westerlo. Zij kregen rust.

En een beetje rusten is iets wat de elf Unionisten op het veld ook deden. Na een mindere terugspeelbal van Sykes, ging Vermant er mee aan de haal richting Moris. De bal kwam terecht bij Van den Keybus en die scoorde al na vijf minuten de 0-1.

Maar Union rechtte de rug met enkele kansen via onder meer Amoura en Nilsson. Na balverlies van Westerlo vond Puertas Lapoussin. Die zette een een-tweetje op met Rasmussen en werkte koel af. 1-1!

Amoura kreeg dan nog eens een kans en besloot op de lat.

1-1 was dus de ruststand. Na de pauze een identiek spelbeeld. Union dat dus drukte en kansen kreeg. Op het uur gooide Machida de bal voor doel, Nilsson verlengde tot bij Lapoussin en hij maakte zijn tweede van de avond voor de 2-1.

Union moest de match dan afmaken en kreeg kansen, maar telkens zat er een Westels been tussen.

Westerlo liet amper nog iets zien. In de toegevoegde tijd kregen de bezoekers een discutabele strafschop van de VAR en Madsen maakte 2-2.

Nilsson kon er ei zo na nog 3-2 van maken, maar zijn poging werd uit het doel geweerd door een ultieme interventie.

Zo bleef het bij 2-2 een jammer puntenverlies. Op naar donderdag en de Conference League-wedstrijd tegen Frankfurt. Tickets zijn nog beschikbaar op ticketing.rusg.brussels.