1/6

Gepubliceerd
2024-02-25

Union trekt drie punten over de streep tegen Standard

Na een stevige week met een kwalificatie in Frankfurt, won Union ook tegen Standard. En dat na een moeilijke wedstrijd, waarin Standard na een dubbele achterstand de aansluitingstreffer maakte, maar gelukkig niet verder geraakte. Goals voor Union kwamen er via Nilsson en Eckert Ayensa.

Enkele wijzigingen in de basis voor deze wedstrijd van speeldag 27. Lapoussin, Amoura en Machida bleven op de bank. Hun vervangers waren Teklab, Ayensa en Sykes. Union had het eerst niet onder de markt met een fel opzittend Standard. Moris moest een straffe parade verrichten om de nul op het bord te houden. Aan de overkant kon Puertas Bodart tot twee keer toe aan het werk zetten.

Maar het was uiteindelijk via een strafschop, na een overtreding op Ayensa, dat Nilsson de 1-0 nette vanop de stip. Drie minuten later waren de spitsbroeders verantwoordelijk voor de tweede. Een mooie aanval over Ayensa en Teklab kwam bij Nilsson. Die zette voor een Ayensa devieerde heerlijk in doel, 2-0.

Dat was ook de score bij de rust. Blessin voerde dan nog meer wissels door. Puertas en Burgess bleven binnen, Rasmussen en Machida maakten hun opwachting. Standard scoorde echter snel tegen een weggeslagen corner kwam bij Djenepo, ook ingevallen, en Moris was geklopt. 2-1.

Union kwam nadien niet echt meer in de problemen. Maar toch was het soms bibberen, zonder dat Moris zich nog moest onderscheiden. Amoura dreigde wel nog twee keer op de counter en een fantastische knal van Teklab verdiende eigenlijk een doelpunt, maar Bodart redde.

Een overwinning na onze Europese week en op naar woensdag voor de halve finale van de Beker van België tegen Club Brugge. De laatste tickets voor die wedstrijd zijn nu in verkoop via ticketing.rusg.brussels!