1/6

Gepubliceerd
2024-08-17

Union knoopt weer aan met de overwinning (1-0) tegen Charleroi

Er moest om gebikkeld worden, het moest in het absolute slot, maar Union deed het wel opnieuw: winnen. Een strafschopdoelpunt van Fuseini in minuut 93 volstond voor de drie punten.

Anan Khalaili was niet 100% fit voor deze wedstrijd tegen Charleroi, Cameron Puertas werd niet geselecteerd. We noteerden wel de eerste selecties van Traoré en Van de Perre én de terugkeer van Lazare.

Union begon goed aan de wedstrijd. Sadiki zijn inzet werd van de lijn gekeerd, Castro-Montes knalde een vrije trap nipt naast. Diezelfde Castro-Montes moest nadien geblesseerd het veld verlaten.

Charleroi van zijn kant, kon Moris niet bedreigen. Bij de rust was het 0-0. In de tweede helft verwaterde het spel. Union beukte wel, maar kreeg weinig grote kansen. Tot een sterke Sadiki gehaakt werd in de zestien in de extra tijd.

Fuseini ging achter de bal staan en zette de strafschop om. 1-0, drie punten en opluchting in het Dudenpark.

Tot volgende week zondag (16u) op Staaien! De wedstrijd tegen STVV kan je ook bijwonen zonder combi-bus, al wordt de georganiseerde busrit aangeraden.