1/6

Gepubliceerd
2023-12-03

Union klopt Cercle in ijskoud Dudenpark

Amoura en Nilsson schenken Union de drie punten met een 2-1 zege, al was het toch lang spannend en bibberen tot het einde.

Op het terrein was amper nog iets te zien van stevige laag sneeuw die gevallen was een uur of drie voor de wedstrijd. Dankzij het werk van onze stewards en vrijwilligers verdween de sneeuw even snel als Amoura net voor het half uur op Warleson afstoomde. Het resultaat: 1-0 voor Union.

Al was die voorsprong wel gevleid, want Cercle drukte ons bij momenten goed weg in zijn gekende stijl. Grote kansen vielen er voor het openingsdoelpunt niet te noteren. Maar na die Amoura-goal ging het wel… snel.

Want Amoura dook opnieuw de ruimte in, zette voor, Lapoussin knalde in één tijd en zijn schot werd door Nilsson als een echte spits in doel gewerkt. 2-0. Lang stond die goal niet op het bord, want nog voor de rust schoot bezoeker Denkey zijn tiende van het seizoen binnen (2-1).

Ex-speler Senne Lynen kwam afscheid nemen van zijn publiek.

Na de rust meer kansen, maar minder goals. Puertas mikte staalhard tegen de lat. Moris moest een afstandsschot neutraliseren en Denkey mistte een grote mogelijkheid aan de tweede paal.

De ingevallen Rodriguez kon het helemaal afmaken, maar hij miste oog in oog met doelman Warleson.

Zo bleef het bij 2-1 en drie punten erbij. Op naar volgende week donderdag, dan spelen we voor de achtste finales van de Beker in en tegen Beveren. Tickets zijn beschikbaar via de fanclubs!