1/6

Gepubliceerd
2023-10-01

Overwinning tegen Charleroi in het Marienstadion

Voor de derde keer op rij hebben onze Unionisten hun Pro League-wedstrijd gewonnen! Vandaag waren het onze verdedigers die een show opvoerden, vooral Sykes, die ook vorig jaar tegen Charleroi scoorde!

Het begin van de wedstrijd was vrij neutraal met geen echt gevaar langs beide kanten tot de 14e minuut toen de eerste corner van Union voor de voeten van Terho viel, maar zijn schot werd geblokt door de verdediging van de tegenstander.

Desondanks bleef Union aandringen en won nog een corner, die Sykes in de 17e minuut binnenkopte: 1-0.

In de 28e minuut was het Charleroi dat doordrukte en gelijkmaakte via Parfait Guiagon. 1-1. 10 minuten later kwamen ze bijna op voorsprong met een tweede doelpunt, maar het werd afgekeurd wegens buitenspel.

Voor Union was het in de 45e minuut van de toegevoegde tijd dat alles samenkwam. Eerst kopte Burgess een corner van Puertas binnen, waardoor Union op 2-1 kwam. Maar daar bleef het niet bij, want Sykes kopte ook een vrije trap van Puertas binnen op 45+4'. 3-1.

Een rustige tweede helft

Na de pauze waren de twee ploegen redelijk aan elkaar gewaagd en in de 68e minuut kwam Joachim Imbrechts in het veld om Moris te vervangen. Gefeliciteerd Jo met je eerste minuten in de Pro League!

Zoals tijdens zijn laatste wedstrijden, was Amoura moeilijk bij te houden voor de tegenstander en hij zorgde bijna voor de vierde goal van Union, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Tot donderdag Unionisten! We zien elkaar voor onze historische wedstrijd tegen Liverpool op Anfield. Allez l'Union !