1/6

Gepubliceerd
2024-05-20

Overwinning tegen Cercle en waterkans op landstitel

Union won met 1-2 bij Cercle Brugge en staat op drie punten van Club Brugge, dat later op de avond won tegen Anderlecht. Enkel als Club Brugge zondag de derby tegen Cercle Brugge verlies, en als onze Unionisten winnen van Genk, kunnen we nog kampioen worden.

Een stevig gevecht was het zondagnamiddag tegen Cercle Brugge. Union moest winnen om een kans(je) te behouden op de landstitel, en deed dat ook.

Cercle begon wel sterk met zijn gekende speelstijl en veel druk vooruit. Moris ging goed plat op een dreigend schot, zelf creëerden we geen grote kansen. Tot uit het niets Amoura knap wegdraaide en Nilsson knap richting de eerste paal dook, 0-1.

Lang stond die score niet op het bord, want Felipe Augusto knalde onder Moris de gelijkmaker binnen. Na een draak van een eerste helft, was een pauze welgekomen.

Union had dan genoeg aan 10 sterke minuten om de match te beslissen. Een aanval via Castro-Montes, Nilsson, Amoura, Puertas en opnieuw Alessio zorgde voor de 1-2. Doelpunt nummer vier van ACM dit seizoen.

1-2 winst en Union nestelt zich zo in tweede positie op drie punten van Club Brugge, dat in poleposition op de titel afstevent. Maar het is 'unpredictable' zeker?

Zondag na de wedstrijd zullen we onze spelers huldigen in het stadion voor de bekerwinst en het fantastische seizoen. Tot dan!