1/6

Gepubliceerd
2023-09-24

Overwinning tegen Cercle Brugge op verplaatsing

Union verslaat Cercle in Brugge op speeldag 8 van de Pro League. Mohammed Amoura is volgens velen de man van de match, met twee doelpunten en een fantastische prestatie!

Meteen vanaf het begin was het Amoura - ja, hij weer - die een krullend schot tegen de paal schoot. 6 minuten later gaf de Algerijn een dubbele voorzet en vuurde een schot af dat Werleson redde. Maar het duurde slechts 15 minuten voordat onze Algerijn de score opende via een voorzet van Lazare op rechts. 0-1.

Er waren verschillende aanvallen van Union aan het einde van de eerste helft, maar het hoogtepunt was de impressionante tackle van Fedde Leysen in de zestien in de 45e minuut.

De prestatie voortzetten in de tweede helft

Na de pauze hoefde Amoura maar 7 minuten te wachten op zijn tweede goal. In de 52e minuut deed Lazare een perfecte balrecuperatie en gaf de bal aan Amoura, die zijn snelheid optimaal benutte om tussen de benen van Warleson door te schieten en er 0-2 van te maken.

Amoura scoorde bijna een hattrick met een voorzet van Alessio Castro-Montes in de 58e minuut, maar zijn schot ging helaas naast het kader.

Het team beheerste daarna de rest van de wedstrijd, waarbij de invallers een paar aanvallen probeerden, maar niets concreets om Warleson echt in de problemen te brengen.

Onze Unionisten speelden vandaag dus een goede wedstrijd op alle vlakken in Brugge. Donderdag vindt de derby tegen RWDM plaats!