1/6

Gepubliceerd
2024-09-26

Ook in Istanboel blijft Union in zelfde bedje ziek

Union speelde een heel sterke eerste helft in de hel van Kadiköy, maar weer lukte scoren niet. Fenerbahçe deed dat wel bij zijn eerste beste kans en vanaf holde Union achter de feiten aan en verloor met 2-1.

Union begon verschroeiend aan haar eerste Europese wedstrijd van het seizoen. De mannen van Mourinho werden in het openingskwartier onder de voet gelopen. Kansen waren er voor Rodríguez, Rasmussen, Sadiki en Ivanovic (tegen de paal).

Maar, neen, scoren lukte weer niet. Na een hoekschop aan de overkant kon Söyüncü de bal binnenwerken. 1-0 voor Fener, dat was ook de ruststand.

Na minuut 70 moest Kevito Mac Allister aan de noodrem gaan hangen bij de doorgebroken En-Nesyri. Union herleid tot 10 en tot overmaat van ramp verwerkte Burgess nadien een bal in eigen doel.

Boeken dicht na de 2-0? Nee, Union vocht nog voor wat het waard was en kreeg een strafschop na een overtreding op een sterke Niang.

De strafschop van Ivanovic werd gered, maar een minuut later trapte diezelfde Ivanovic tegen de paal en de rebound werd door Sykes in doel getrapt (2-1). Maar verder geraakten we niet.