1/6

Gepubliceerd
2023-09-16

Nederlaag tegen Genk, ondanks resem kansen

Ondanks een goede wedstrijd vol kansen, verloren onze Unionisten tegen Genk. Onze eerste nederlaag in het Marienstadion.

Een bemoedigende start ondanks de tegengoal...

Fedde Leysen en Castro-Montes stonden voor het eerst in het elftal van coach Blessin in de JPL. De eerste kans was voor Union toen Dennis Eckert Ayensa één op één kwam te staan met de doelman, maar het kader niet vond.

Genk opende verrassend de score in de 17e minuut op een tegenaanval, 0-1.

Toen schoot Noah Sadiki vanaf de rand van het strafschopgebied. Helaas de uitstekende mogelijkheid naast. Union creëerde kansen, maar wist ze niet om te zetten in doelpunten.

10 minuten voor rust kreeg Charles Vanhoutte de gele kaart voor een overtreding op Heynen. De rest van de eerste helft drong Union aan, maar kon de kansen opnieuw niet afmaken.

Terug uit de kleedkamer… Allez, allez allez !

Onze spelers kwamen weer op het veld met dezelfde ambities als aan het begin van de wedstrijd.

De meeste kansen waren weer voor Union. In de 62e minuut ging Genk op de counter na een balrecuperatie, maar Christian Burgess pakte uit met een perfecte tackle om te voorkomen dat Genk de score verdubbelde.

De ingevallen Amoura gebruikte dan voortdurend zijn snelheid om de Genkse verdediging uit balans te brengen! Cameron Puertas kon vervolgens een krachtig schot lossen, maar Vandevoordt was paraat. Union bleef aandringen.

Mohamed Amoura  ging ook alleen op de Genkse doelman af, maar schoot over. In de 85e minuut weer hij! Amoura deed een halve retro met de buitenkant van de voet op een voorzet van Lazare, de bal ging tegen de lat.

Uiteindelijk scoorde Genk in de 90e minuut een tweede doelpunt om al onze hoop de kop in te drukken. 0-2. Onverdiende nederlaag, maar ook dat is voetbal.

Donderdag opnieuw Europa League-voetbal!

Tot donderdag voor onze eerste Europa League-wedstrijd tegen Toulouse FC. Koop hier je mini-abo om de wedstrijd bij te wonen.