1/6

Gepubliceerd
2024-03-10

Gent houdt Union op gelijkspel in het Dudenpark

1-1 werd het op speeldag 29 na een intense wedstrijd tegen AA Gent. Na de openingsgoal van Gerkens, knokte Union zich terug in de wedstrijd. Castro-Montes scoorde de gelijkmaker, maar verder kwamen we niet meer.

Union kreeg de motor moeizaam gestart in de beginfase. Gent was de betere ploeg, en kreeg een grote kans via Tissoudali.

Reageren deden onze Unionisten via Nilsson en Amoura, die net niet kon binnenglijden. Een billijke 0-0 bij de rust was het resultaat.

De tweede helft was tien minuten bezig toen Gent de score opende via Gerkens. Een frommelgoal was het, maar Union klom recht via een springende Castro-Montes. Hij knikte de 1-1 binnen op voorzet van Lapoussin!

De ingevallen Lazare kreeg dan een grote mogelijkheid na een knappe combinatie, maar Roef bracht redding voor Gent.

In het absolute slot schilderde Eckert-Ayensa de bal nog nipt naast. Maar het bleef dus 1-1.

Op naar de laatste twee wedstrijden! Donderdag in Istanboel in Europa en zondag op de Bosuil in Antwerpen. Allez l'Union !