1/6

Gepubliceerd
2024-10-19

Een nieuwe zenuwslopende 0-0 tussen Union en Gent

Jawel, een gelijkspel. En jawel, weer zat er meer in. Union had de meeste kansen, maar scoren lukte niet en zo bleef het 0-0 in het Marienstadion.

Union begon zonder Ivanovic en Fuseini aan de wedstrijd tegen Gent. Lazare en Boufal mochten voor het eerst van bij de aftrap opdraven.

Boufal was ook de eerste die voor dreiging zorgde. Het was het sein voor kansen bij de vleet voor Union. Rodriguez besloot nipt naast, Castro-Montes deed hetzelfde. Union zou 11 doelpogingen laten noteren, maar slecht eentje was tussen het kader.

Toverstokje Boufal

Aan de overkant kreeg Gent een reuzekans. Fadiga besloot helemaal alleen pal op Moris. Rusten met 0-0.

Die pauze deed de match eigenlijk geen goed. Boufal had toverstokje in handen in de eerste periode, maar in de tweede helft lukte dat minder.

In minuut 63 deed Rodriguez iets heel acrobatisch, een halve retro op een hoekschop, zijn poging ging naast. Sadiki probeerde het dan ook op de tegenaanval, Roef kon de bal klemmen.

De ingevallen Tobi David knalde dan in de draai, knap, maar Roef redde. Gent deed niets, de wedstrijd bloedde wat dood.

Belangrijke wedstrijden

Een billijke 0-0 dus, een nieuwe 0-0, een zenuwslopende 0-0. Union blijft in de buik van het klassement hangen. Nu volgen donderdag in Europa (op bezoek bij Midtjylland) en zondag opnieuw thuis tegen Cercle Brugge, belangrijke wedstrijden. Allez Saint-Gilles !