1/6

Gepubliceerd
2024-03-14

Union verlaat Europese toneel met knappe zege in Istanboel

Voor het eerst wint een Belgische ploeg in het Sukru Saracoglu Stadium van Fenerbahçe. De 0-1 van Union is dus een historische zege voor het Belgische voetbal. De zege kon misschien zelfs uitmonden in een mirakel, maar daarvoor misten we te veel kansen. We verdwijnen met opgeheven hoofd van het Europese toneel.

Union trad aan in ongebruikelijke basiself. Vanhoutte en Castro-Montes depanneerden achteraan, Sykes bleef op de bank. Amoura en Burgess waren dus geschorst. Union begon goed aan de partij. De eerste drie kansen, waarvan er eigenlijk minstens eentje binnen moest, waren voor Nilsson (2x) en Ramussen.

Fenerbahçe, ook met wat wijzigingen in de ploeg, deed weinig. Een terecht afgekeurd doelpunt van Osayi-Samuel was het enige dat te noteren viel. De wedstrijd was wel los. Na twintig minuten kon Eckert Ayensa alleen op doel af, maar hij werd afgevlagd.

Aan de overkant ging een kopbal van Kent over het doel van Heinz Lindner, die Moris verving tussen de palen. Union nam weer over. En eigenlijk had Lapoussin gewoon een strafschop moeten krijgen, maar de VAR gaf niet thuis.

0-0 bij de rust, en dat had misschien wel 0-1 moeten zijn.

De eerste tien minuten na de rust, van hetzelfde laken een broek. Union bleef aandringen, kansen creëren, maar kon maar niet scoren komen. Eckert Ayensa was net niet scherp genoeg en ook Nilsson werd afgeblokt.

In minuut 68 dan toch de dikverdiende goal voor Union. Lapoussin dribbelde als vanouds voorbij zijn tegenstander, zette voor en Rasmussen kopte binnen! 0-1.

De Turkse thuisploeg was het noorden even kwijt, onze Unionisten tikten heerlijk over de mat van het Sukru Saracoglu Stadium. Op een hoekschop van de ingevallen Puertas werd de kopbal van Terho van de lijn gekeerd.

Union bleef goed voetballen en gaf niets weg achteraan. Met Vanhoutte, Machida en Castro-Montes voor zich kreeg Lindner amper werk.

Het bleef bij 0-1. En zo gaat de blik dus definitief op de competitie en de bekerfinale! Zondag zien we elkaar in Antwerpen voor de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen.