1/6

Gepubliceerd
2024-02-07

Late goal Machida houdt Union in race richting Heizel

Na een off-day van onze Unionisten in Brugge, zorgde Machida voor een lichtpuntje. Zijn late 2-1 was belangrijk om de terugwedstrijd van de halve finale in leven te houden. De ticketverkoop van die wedstrijd gaat van start op maandag 12/02. Dan kunnen abonnees hun plaats aankopen voor een belangrijke bekeravond in het Marienstadion. Meer informatie over de verdere verkoopfases vind je in dit artikel.

Over de wedstrijd kunnen we heel kort zijn. Union kreeg van in het begin van de wedstrijd geen poot aan de grond. Brugge domineerde en de eerste kans was bingo via Skov Olsen. Knap gedaan ook, hoe hij de bal opdreef, naar binnen kapte en de bal in de verste hoek draaide. 1-0 dus voor de gastheren na zo’n 10 minuten.

En die openingsfase moet je eigenlijk vlekkeloos kunnen overleven in Brugge om je dan in de match te knokken. Maar we kregen amper kansen te zien, langs beide zijden. Amoura streelde de bal nog met het hoofd, maar Mignolet kon oprapen.

Castro-Montes en Mac Allister kwamen te laat aan de tweede paal om Jutgla het scoren te verhinderen, 2-0 en de Heizel leek ver weg. Heel ver.

Tweede helft dan maar? Dat zou je denken. Maar we tellen 44 seconden na de aftrap en Skov Olsen zwiepte knap voor met zijn rechter. Castro-Montes en Mac Allister kwamen te laat aan de tweede paal om Jutgla het scoren te verhinderen, 2-0 en de Heizel leek ver. Heel ver.

Coach Blessin voerde een drievoudige wissel door. Onder meer Machida kwam in de ploeg om de linkerflank te versterken. Maar hij deed meer dan dat. Diep in de toegevoegde tijd viel een vrije trap van Rasmussen plomp verloren in de zestien. Koki scoorde zijn eerste voor Union en dat kan einde deze maand een heel belangrijke zijn.

Tickets voor de terugwedstrijd gaan maandag 12/02 in verkoop voor abonnees. De drukke maand februari zet zich verder met zaterdag de wedstrijd tegen Westerlo in ons Marienstadion. Tickets voor die wedstrijd zijn beschikbaar via resales. Houd daarom onze ticketingwebsite goed in te gaten.